Wilk maszyna rozdrabniajaca

Nie możliwość sobie wyobrazić akcesoria kuchennego bez maszynki do mięsa. W domowym zapleczu kuchennym otrzymują się zazwyczaj mniejsze maszynki, działaj w zwykłej i ogromnej gastronomii najciekawsza będzie maszyna wilk, która szybko i tak rozdrabnia mięso, jak także własne produkty. Mięso mielone idzie w sklep wielu wędlin, kiedy i dań obiadowych.

biuro tłumaczeń warszawa

Z mięsa mielonego organizowane są różnego rodzaju kiełbasy, pasztety, wędliny faszerowane, rolady, itd. Maszyna wilk zmieli także mięso niezbędne do jedzeń obiadowych. Z rozdrobnionego i odpowiednio doprawionego mięsa tworzone są kotlety mięsne, kotlety z farszem grzybowym, hamburgery, pulpety, klopsiki, gołąbki, itd. Maszyna jest stosunkowo dużym urządzeniem, które potrzebne istnieje w konkretnych lokalach gastronomicznych, sklepach, stołówkach, firmach cateringowych, w pokojach świadczących okolicznościowe usługi kulinarne, jak oraz wielu różnych domach i placówkach żywienia zbiorowego. Wilk jest sprzętem gastronomicznym oddanym do prowadzenia nie tylko mięsa, lecz za jego uwagą można zmielić i nowe materiały, jak słonina, i nawet chleb, czy ryby. Swoją strukturą przypomina mniejsze maszynki do mielenia mięsa. Posiada obudowę ze stali nierdzewnej, aby zapobiec korozji. W zespół budowy wchodzi zestaw tnący, noże, gardziel z podajnikiem ślimakowym, oraz szarpak i siatki o oczkach różnej wielkości. Najmniejsze siatki mają średnicę 10 cm, a największe 22 cm. Maszyna wilk pozwala zmielić mięso grubo, średnio, drobno, czy nawet bardzo drobno. Maszyny te mogą liczyć różną wydajność. Te o najmniejszej wydajności mielą około 50 kg na godzinę. Natomiast maszyny o najwyższej wydajności nawet około 700 kg na godzinę. Na wydajność maszyny wpływa wielkość otworów w grupie. Zwykle są to wszystkie otwory od 2 do 24 milimetrów. Są i siatki zwane szarpakami. Są one związane po 3 książki i mają zaostrzone krawędzie. Będąc taką maszynę do prowadzenia mięsa nie trzeba martwić się o braki higieniczne, gdyż czyści się ją stosunkowo łatwo.