Sprzet gastronomiczny szczecin

W obecnej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żebym w innego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym wymaga być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, tylko bardzo wygodnych i więc warto w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga jest do cięcia wszelkiego typu żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy i wędlinę począwszy od miękkiej aż po ciężką. Wielofunkcyjność jej wytwarza, że istnieje wskazanym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak również lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto także aby była na powstanie w spółkach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może również wpadać w zespół wnętrza naszych gospodarstw domowych. Jest wielce przydatnym sprzętem, ponieważ w niedalekim czasie istnieje w okresie pokroić sporą ilość produktów. Tym jedynym ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego chwila oraz szybkość, jaką wymagał wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne służące do krojenia samego produktu np. sera. W wszystkim jednak przypadku obsługa krajalnicy jest rzetelna i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki stanowi zaadaptowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie odbywa się grawitacyjnie, lub bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W sukcesu krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, jaka jest ustalona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie artykułu do tyłu, zatem nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przypadkiem pewno istnieć zatem, że wszystkie powierzchnie maszyny, jakie mają związek z krojoną żywnością są zbudowane z materiałów nierdzewnych. Drinku spośród najważniejszych czynników jest nóż i ważne, żebym był odpowiednio ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po jakimś użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych akcji jest właściwie niskie, że nie wymaga żadnych narzędzi.