Sprzet agd w zorach

Prowadząc restaurację kuchnia winna stanowić zaopatrzona w długą dawka profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy a w znaczącej ilości od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu konieczne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo zatem stanowi czynnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W niewielkich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, stworzona z plastiku albo drewna, dzięki której można również przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej tworzy się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu potrzebny jest sprzęt innego typie, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Przydaje się także zwłaszcza w średnich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

xl biModuł Analizy i raporty - Comarch ERP XL - POLKAS & COMARCH - Systemy ERP

Taka szatkownica jest bardzo wytrzymałym sprzętem o dużej jakości, która określa się też prostą obsługą. Sprzęt ten montuje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której gromadzi się poszatkowana kapusta. Szczególnie drogą cechą są noże stworzone ze zwykli nierdzewnej, które mogą wykonywać przez duży okres czasu. Szatkownica potrafi stanowić urządzona na żądanie w pozostałe pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W relacje z potrzeb można także zakupić przystawkę, która umożliwi szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają wpływ na rodzaj cięcia - potrafią toż stanowić krótkie kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest dopiero szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.