Maszyna do wyrabiania miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej projektem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o stałej grubości (w współzależności z potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie jest taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i ułatwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w pokojach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można znaleźć mięso wołowe w stron zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej kwot rozbitych plastrów w czasie niedługiego okresu czasu - ok. 800 porcji w porządku godziny, przy czym ciało nie pewno stanowić mrożone, ani nie może powodować kości. Obsługa maszyny jest dużo funkcjonalna, dzięki użytym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w planie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do wysocy), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności opierających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być oczyszczane i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to dodatkowe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez mężczyzn oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, kładąc się na myśli i poznaniu otrzymywanym od 1990 roku gości na sytuację, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość oraz wysoką wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją ofertę o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.