Krajalnica graef evo e20

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane także w fabrykach restauracyjnych jak również sklepach spożywczych. W grupy firmy określają się na zakup urządzenia człowieka do krojenia sera i wędlin. Należy przecież mieć, że krajalnica do sera powinna stanowić teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice stosowane w celach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia charakteryzują się wiele większą efektywnością niż urządzenia oddane do pracy w zakładzie, gdzie stosowane są sporadycznie do cięcia mniejszych liczby towarów. Przypadkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie właśnie na życzenie klienta, lecz jednocześnie oferowane w budowie krojonej na obszarach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i skuteczność pracy dzięki ostrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki obracają się w z góry danym miejscu. Jeżeli krojony produkt planuje być wiązany w końca dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie wydzielana przez danie. Istnieje więc możliwość posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu oraz możemy wygodnie kroić przechodząc w tym projekcie nasadkę dociskową dołączoną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne istnieje i zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, by nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w większości zbudowane są z aluminium - elementy będące styczność z produktami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one mniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.