Kotleciarka maga w punktach gastronomicznych

Tajemnicą idealnego schabowego, czy też kotleta wołowego, jest jego odpowiednia struktura. Oznacza to, że aby otrzymać mięso nie tylko dobre w smaku, ale także odpowiednio kruche, soczyste i wysmażone, trzeba nadać mu odpowiednią grubość, czy też może – płaskość.

Zakup kotleciarki do ubijania mięsa nie jest konieczny w przeciętnym gospodarstwie domowym, w którym potrzeba roztłuczenia mięsa na kotlety zachodzi raz na kilka dni, jednak jest to niezbędny zakup do punktów gastronomicznych, w których codziennie przyrządza się wiele sztuk mięsa na kotlety.

Kotleciarka maga przeznaczona jest do rozgniatania mięsa na idealnie płaskie, równo roztłuczone kotlety. Dzięki temu kotlet na całej swojej szerokości jest rozgnieciony na taką samą grubość, co jest bardzo ważne podczas doprawiania i smażenia kotletów. W restauracjach, w których serwuje się dużo kotletów schabowych, albo w przedsiębiorstwach garmażeryjnych, gdzie wypuszcza się gotowe kotlety schabowe w dużej ilości każdego dnia, kotleciarka jest niezbędnym zakupem. To jednak dobra inwestycja, ponieważ dzięki temu elektrycznemu urządzeniu nie potrzeba angażowania do tłuczenia kotletów pracownika. Wystarczy włożyć kawałek mięsa w odpowiednie miejsce urządzenia, a po paru sekundach wyjąć go równo roztłuczonego.

W gastronomii bardzo często wykorzystuje się urządzenia elektryczne, które przyspieszają proces przygotowywania potraw dzięki ich szybkiej i sprawnej obróbce i rozdrobnieniu. Nie da się ukryć, że podczas robienia kotletów najwięcej czasu zajmuje nie tyle smażenie, pieczenie, czy gotowanie, lecz właśnie przygotowanie mięsa do smażenia. Gdy kotletów do zrobienia jest sporo, wówczas warto sięgnąć po urządzenie skonstruowane specjalnie po to, by ułatwić nam pracę, i przyspieszyć cały proces przygotowywania potrawy dla naszej wygody.


POLKAS
Pasternik 94, 31-354 Kraków
12 634 05 44
http://www.polkas.pl